Βήμα-βήμα και συντονισμένα

Πώς σχεδιάζεται ένα website από την ομάδα της Entropia;

Καταρχήν θα πρέπει να καταλάβουμε το κοινό στο οποίο θα απευθύνεται το site ή το eShop σου, τις λεγόμενες Personas. Πρόκειται για τις ομάδες επισκεπτών που αναζητούν υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία θα τους βοηθήσουν να πετύχουν παρόμοιους στόχους και μελετώντας τους, θα δούμε ότι έχουν κοινά δημογραφικά στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν να τους κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα.

Έπειτα ορίζουμε τις διαδρομές (User Journeys) που θα πρέπει να ακολουθήσουν, έτσι ώστε να επιτύχουν τον στόχο που εμείς έχουμε ορίσει. Σε αυτές τις διαδρομές θα πρέπει να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες και τα εργαλεία που θέλουν αλλά και προτάσεις για τις εκάστοτε ανάγκες τους. Για κάθε Persona θα πρέπει να ορίσουμε μια ιδανική διαδρομή, δηλαδή τι θα θέλαμε να κάνει οπωσδήποτε μέσα στο site μας.
Μετά δημιουργούμε μία στατική απεικόνιση της δομής του website μας, δηλαδή μια σειρά από μενού που ο επισκέπτης θα χρησιμοποιεί για να περιηγηθεί, το λεγόμενο Sitemap.

Επόμενο πολύ σημαντικό βήμα είναι η σχεδίαση των Wireframes, δηλαδή των διάφορων σελίδων-templates στις οποίες θα προβληθεί το περιεχόμενο του site μας. Χρησιμοποιώντας απλό και εύχρηστο σχεδιασμό βοηθάμε τον επισκέπτη να έρθει πιο κοντά στον στόχο του, βασιζόμενοι πάντα στις τελευταίες πρακτικές του σωστού User Experience.

Με βάση τα wireframes δημιουργούμε και παρουσιάζουμε τις μακέτες-πρότυπα ώστε να επιλέξουμε μαζί την ιδανική σχεδιαστική λύση για την περίπτωσή σου. Σε αυτά τα Mockups θα δούμε διαφορετικές επιλογές για χρώματα, γραμματοσειρές και περιεχόμενο.

Εφόσον λυθεί το δομικό κομμάτι με τα wireframes και τα mockups, μας μένει το λειτουργικό κομμάτι και εδώ έρχεται τo λεγόμενο Prototyping. Στη διαδικασία αυτή μας δίνεται η ευκαιρία σε περιβάλλον εξομοιωτή, να αντιληφθούμε εάν όλα τα στοιχεία έχουν τοποθετηθεί σωστά με στόχο την βέλτιστη εμπειρία που θα έχει ο χρήστης στο website μας.

Και τώρα η υλοποίηση..

Εφόσον έχουμε τα Mockups αλλά και τις ιδανικές διαδρομές που θέλουμε να ακολουθούν οι επισκέπτες μας, ξεκινάμε την υλοποίηση. Παράλληλα εσύ θα συγκεντρώνεις το περιεχόμενο που θέλεις να δημοσιευθεί στο site. Φυσικά σε αυτή τη διαδικασία παραγωγής περιεχομένου μπορεί να βοηθήσει και η εξειδικευμένη ομάδα μας.

1,2,3 test!

Πριν βγει στον “αέρα” το site μας θα πρέπει να τρέξουμε κάποια User Testing σενάρια (δοκιμή ευχρηστίας του site από πραγματικούς χρήστες). Οι στόχοι και τα αποτελέσματα, παραμετροποιούνται και αναλύονται στα ειδικά εργαλεία ανάλυσης επισκεψιμότητας που διαθέτουμε, με στόχο τη συνεχή βελτίωση.

Αυτή λοιπόν είναι συνοπτικά η διαδικασία υλοποίησης ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού website στην Entropia. Ένα άρτια σχεδιασμένο website είναι κύριο συστατικό για την επιτυχία μιας επιχείρησης, που κατανοεί την άμεση αναγκαιότητα της ψηφιακής παρουσίας. Εάν λοιπόν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να προτείνουμε τις καταλληλότερες λύσεις.

Η δουλειά μας μιλάει για μας

Πες μας απλά ένα γεια