Συμβουλές για ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια

Home / Uncategorized / Συμβουλές για ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για τις συναλλαγές σας, χωρίς αναμονές σε ταμεία και ουρές. Mην ξεχνάτε όμως ότι στο Διαδίκτυο ισχύει ότι και στον πραγματικό κόσμο: αν κάτι φαίνεται πολύ καλό … για να είναι αληθινό, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να μην είναι.

Παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές για να είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ασφαλής.

Συγκεκριμένα,

– Πραγματοποιείστε τις συναλλαγές σας με κάρτες πληρωμών (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες), οι οποίες, εκτός από την ευκολία και επιπρόσθετη ασφάλεια, παρέχουν και τη δυνατότητα αμφισβήτησης σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τη συναλλαγή σας.

– Προτιμήστε κάρτες πληρωμών που διαθέτουν τεχνολογία υψηλών επιπέδων ασφαλείας.

– Αποφύγετε την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών από υπολογιστές τρίτων ή δημόσια προσβάσιμους, καθώς και τη σχετική εισαγωγή των προσωπικών σας δεδομένων.

– Πληκτρολογήστε οι ίδιοι στο πρόγραμμα πλοήγησης (browser) τη διεύθυνση του ιστότοπου όπου θέλετε να πλοηγηθείτε, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα μεταβείτε στο γνήσιο ιστότοπο και όχι σε κάποιον ψεύτικο, πανομοιότυπο με το γνήσιο (φαινόμενο “phishing”).

– Πριν καταχωρήσετε οποιοδήποτε στοιχείο, βεβαιωθείτε ότι είστε όντως στην επίσημη ιστοσελίδα που σας ενδιαφέρει και ότι η ιστοσελίδα παρέχει δυνατότητα “ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών”. Επιβεβαιώστε ότι, όπου χρειάζεται να καταχωρήσετε προσωπικά σας στοιχεία σε ηλεκτρονικές φόρμες ή πληροφορίες πληρωμής (π.χ. δεδομένα της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας), η διεύθυνση της ιστοσελίδας ξεκινά με https:// (“s” από την λέξη “secure”, δηλαδή ασφαλές) και όχι απλά με “//”. Επίσης, στο κάτω δεξί μέρος του browser σας θα πρέπει να εμφανίζεται ένα μικρό λουκέτο.

-Τέλος,επιλέξτε εταιρείες που γνωρίζετε ότι είναι αξιόπιστες

Related Posts